יום ראשון, 1 במרץ 2015

מתכון ללחמניות מעולות ללא גלוטן


לחמניות מעולות וטעימות ללא גלוטן, קלות להכנה. יש לשמור במקפיא ולהפשיר כחצי דקה עד דקה לפני האכילה.

מצרכים:
0.5 קילו קמח קונדיטור ללא גלוטן
2 כפות שמרים
1 כף שטוחה של מלח
1.3/4 מים פושרים
1 ביצה
למריחה : בלילה של ביצה + שומשום/קצח/פרג.

אופן ההכנה :
את כל המצרכים מערבבים במיקסר עד לקבלת בצק רך ונטול גושים.
מכסים עם ניילון נצמד ומגבת כחצי שעה עד 45 דקות (עד שהבצק יכפיל את נפחו).
בעזרת ידיים רטובות יוצרים עיגולים ומשטיחים אותם מעט עם היד ומניחים על נייר אפיה (כן..הבצק מאוד דביק וחלקלק).
מורחים על הלחמניות ביצה ומפזרים מעל שומשום\קצח\פרג.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ-20 דקות, עד שהלחמניות למעלה משחימות.

טיפ קטן
עם אותו בצק אני אופה "פיתות זעתר" .  פשוט משטיחה את הבצק יותר עד לעובי של 1 ס"מ ומורחת מעל שמן זית ומפזרת זעתר בנדיבות...תענוג !

בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה