אצלי בבית תמיד תמצאו חבילה של תמרים. בדרך כלל מזן מג'הול שהם האהובים במיוחד על האיש שלי.
אותו איש שמקפיד על מאוד על כמות הסוכרים שהוא צורך מרשה לעצמו מפעם לפעם להתפנק בתמר אחד או שניים כי הרי חייבים מתוק לפעמים בשביל הנפש .
התמר מהווה תחליף מעולה לנשנוש מתוק למבוגרים ואף לילדים ויכול לשמש כתחליף לקינוח ואף כתוספת בבישול ואפיה.
כמה דברים שבטח לא ידעתם על תמרים:
תמרים עשירים בנוגדי חמצון
תמרים עשירים במינרלים
תמרים עשירים בסיבים תזונתיים
תמרים דלי שומן ומופחתי קלוריות
תמרים אינם מכילים שומן רווי וחומרים משמרים
תמרים עשירים באשלגן ומגנזיום
תמרים דלים בנתרן
וסתם כי בא לי לפנק אתכם קבלו מתכון קל להכנה.
המצרכים:
1 כוס קמח קונדיטור ללא גלוטן
1/4 כוס שמן
2 ביצים
6 תמרים ללא חרצנים
2 בננות בשלות
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס מים רותחים
1 כפית ממתיק נוזלי (לא חובה)
מעט קינמון
אופן ההכנה:
בקערה של מעבד מזון (אני משתמשת במאסטר סלייסר המדהים שלי) שמים את הביצים, בננות, תמרים, תמצית הוניל והממתיק הנוזלי וטוחנים עד שהתמרים מגיעים לגודל הרצוי
(אצלנו אישית אוהבים להשאיר את התמרים בחתיכות מורגשות לכן לא טוחנים הרבה)
תוך כדי ערבוב מוסיפים לתערובת את השמן באיטיות ואז את הקמח ואבקת האפיה ולאחר שהתערובת אחידה וחלקה מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים לאט עוד כרבע דקה.
יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס או לקעריות מאפינס אישיות
ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות לכ - 25 -30 דקות.
בתאבון
למידע נוסף על תמרים ומתכונים: מועצת התמר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה