יום רביעי, 26 בנובמבר 2014

תמר, מתוק לנפש בלי יסורי מצפון


אצלי בבית תמיד תמצאו חבילה של תמרים. בדרך כלל מזן מג'הול שהם האהובים במיוחד על האיש שלי.
אותו איש שמקפיד על מאוד על כמות הסוכרים שהוא צורך מרשה לעצמו מפעם לפעם להתפנק בתמר אחד או שניים כי הרי חייבים מתוק לפעמים בשביל הנפש indecision.
התמר מהווה תחליף מעולה לנשנוש מתוק למבוגרים ואף לילדים ויכול לשמש כתחליף לקינוח ואף כתוספת בבישול ואפיה.


כמה דברים שבטח לא ידעתם על תמרים:
kiss  תמרים עשירים בנוגדי חמצון
kiss   תמרים עשירים במינרלים
kiss  תמרים עשירים בסיבים תזונתיים
kiss  תמרים דלי שומן ומופחתי קלוריות
kiss  תמרים אינם מכילים שומן רווי וחומרים משמרים
kiss  תמרים עשירים באשלגן ומגנזיום
kiss  תמרים דלים בנתרן

וסתם כי בא לי לפנק אתכם קבלו מתכון קל להכנה.



המצרכים:
1 כוס קמח קונדיטור ללא גלוטן
1/4 כוס שמן
2 ביצים
6 תמרים ללא חרצנים
2 בננות בשלות
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס מים רותחים
1 כפית ממתיק נוזלי (לא חובה)
מעט קינמון



אופן ההכנה:
בקערה של מעבד מזון (אני משתמשת במאסטר סלייסר המדהים שלי) שמים את הביצים, בננות, תמרים, תמצית הוניל והממתיק הנוזלי וטוחנים עד שהתמרים מגיעים לגודל הרצוי
(אצלנו אישית אוהבים להשאיר את התמרים בחתיכות מורגשות לכן לא טוחנים הרבה)
תוך כדי ערבוב מוסיפים לתערובת את השמן באיטיות ואז את הקמח ואבקת האפיה ולאחר שהתערובת אחידה וחלקה מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים לאט עוד כרבע דקה.
יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס או לקעריות מאפינס אישיות



ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות לכ - 25 -30 דקות.



בתאבון kiss

למידע נוסף על תמרים ומתכונים: מועצת התמר









 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה