יום ראשון, 1 במרץ 2015

פיצה ללא גלוטן בקלי קלות

מי לא אוהב    שיקום...נו..כמו שחשבתי אף אחד לא קם indecision
מאז פרוץ הצליאק בחייו של האיש ניסינו אין ספור מתכונים לבצק פיצה.
רובם היו טובים מאוד כי הרי זה בצק די בסיסי וקל להכנה
אבל לא תמיד יש את כל המצרכים בבית להכנת פיצה ספונטנית.
את הבעיה הזאת המתכון הזה פותר. מדובר במתכון קל מאוד להכנה המכיל מעט מצרכים, שתמיד יש בבית..אז יאללה לעבודה.

המצרכים לבצק:
*  כוס = כוס פלסטיק חד פעמית

2 כוסות  קמח   (אני משתמשת בקמח המסובסד של קונדיטור)
50 גרם חמאה מומסת
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס חלב

מצרכים לתוספות:
רסק לפיצה (עדיפות לביתית)
תוספות לפי הטעם (זיתים,בצל,חציל מטוגן,עגבניות,בצל וכו')
גבינה צהובה (כמות לפי הטעם)


אופן ההכנה:
לערבב במיקסר עם וו הלייש את כל המצרכים לבצק אחיד  (יוצא בצק רך מאוד וחלקלק)
את תערובת הבצק לשטח על נייר אפיה בעזרת ידיים רטובות (לא לחשוש מלהרטיב את הבצק) עד לעובי הרצוי (אני עושה דק דק )
על הבצק למרוח את הרסק פיצה+תוספות+גבינה.
ולתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות לכ-20 דקות

הפיצה לפני האפיה :


הפיצה אחרי האפיה :


בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה