יום ראשון, 1 במרץ 2015

פיתות ללא גלוטן ביתיות


אצלנו בבית הצליאקי בדרך כלל נהנה מלחמניות ללא גלוטן שאותם אני אופה כבר שנים.
ולאחר שנחל אכזבה שוב ושוב מפיתות ללא גלוטן קנויות החלטתי לנסות לאפות לו פיתות.
בפייסבוק מצאתי מתכון שנראה מבטיח ולפיו עבדתי (עם שינויים קטנים).
מקילו קמח יוצאות כ-13 פיתות נהדרות שלאחר שמתקררות יש לשמור במקפיא ולחמם כדקה בזמן הרצוי.

המצרכים:
1 קילו קמח ללא גלוטן (אני השתמשתי בקמח של קונדיטור)
2 כפות שמרים
5 כפות שמן זית
1 כף מלח גדושה
2.5 כוסות מים

אופן ההכנה:
לשים את כל המצרכים בקערה של מיקסר וללוש בעזרת הלייש עד לקבלת בצק חלק ודביק (ניתן גם ללוש ביד למי שאין מיקסר)
לאטום את הקערה בעזרת ניילון נצמד ועליו מגבת ולהניח להתפחה כ45 דקות.
על משטח מקומח לרדד חופן מהבצק עד לקבלת עיגול בגודל פיתה בעובי של כס"מ (אני רידדתי גדול יותר וחתכתי עם קורצן גדול)
את הבצק העגול להניח על מגבת מקומחת ולכסות במגבת נוספת להתפחה של 45 דקות.
לאחר ההתפחה לחמם על הגז מחבת טפלון (בלי שמן) ולהניח את הפיתה על המחבת החמה כ-4 דקות מכל צד.
בתאבון !!


7 תגובות:

  1. האם אפשר לחתוך את כל הכמויות בחצי כדי להכין חצי כמות או שהכמויות של חלק מהמרכיבים משתנות?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום אורן
      ניתן לחתוך את הכמויות בחצי ולהכין מחצי קילו קמח.
      חשוב לא לפספס או לחפף בהתפחות.

      מחק
  2. היי מירב.
    אפשר להחליף בקמח כרגיל לל"ג?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי...בוודאי שאפשר, פשוט להחליף בכמות זהה..בתאבון

      מחק
  3. תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.

    השבמחק