לקראת חג החנוכה ועם הופעתן של הסופגניות ברשתות השיווק והמאפיות ידעתי שאני חייבת לעשות ניסיונות
על מנת להגיע למתכון המושלם לסופגניות ללא טיגון במכשיר המולטיקייק.
לשמחתי מתכון שפורסם ברשת עבר שינויים קלים ובנסיון הראשון הגעתי למתכון המושלם לסופגניות אווריריות, טעימות וקלות להכנה.
סופגניות ללא גלוטן
מצרכים
רבע כוס שמן
1 ביצה
2.5 כפות סוכר
כוס קונדיטור ללא גלוטן
1 כפית אבקת אפיה
0.5 כפית סודה לשתיה
0.5 כפית תמצית וניל
0.5 כוס חלב
למלית: ריבה\ ממרח שוקולד\ ממרח אגוזים\ ריבת חלב
לקישוט : אבקת סוכר
אופן ההכנה
לערבב בקערה בעזרת מטרפה את כל המצרכים חוץ מהקמח.
כשהתערובת חלקה לנפות פנימה את הקמח ולערבב עד לקבלת מרקם צמיגי ללא גושים.
בפלטה התחתונה של מכשיר המולטיקייק השתמשתי בפלטה של דונטס,
ובפלטה העליונה בפלטה המעוגלת של המאפינס (אפשר גם להכין סופגניות ביס בפלטת הקייקפופס)
כשמכשיר המולטקייק חם ומשומן יש להניח בעזרת כף במרכז השקע כף של בלילה ולאפות לכ5 דקות.
כשהסופגניות מוכנות יש להניח בעזרת כפית את המלית הרצויה בחור שנוצר בסופגניה, לפזר מעל אבקת סוכר.
בתאבון
לכמה סופגניות המתכון מספיק? תודה ויום טוב!
השבמחקהמתכון הוא ל16 סופגניות בערך..בתאבון
השבמחק