יום חמישי, 23 באוקטובר 2014

מבחר פשטידות ללא גלוטן עם שלל מוצרי תנובה


שליח שהגיע בהפתעה לסף ביתי נשא עימו הפתעות (כבדות) שקשורות לחג הכי חגיגי ולבן שיש, שבועות .
כאחת שמעדיפה ארוחה חלבית טובה על פני כל ארוחה בשרית (מפתה ככל שתהיה) תמיד המקרר שלי נראה כמו שלוחה קטנה של תנובה.
את הגבינות המעולות אני מוסיפה לפשטידות, חביתות, למאפים מתוקים, לגלידות ולפסטות או "סתם" ככה לכריך מושקע במיוחד.

מההפתעה של תנובה (שחלקו נזלל בלי להכנס למקרר אפילו) הוחלט לפנק את בני הבית בארוחה חלבית כהכנה לחג שבועות הקרב.


אז מה בתפריט?



המצרכים
3-4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
1 כוס קמח ללא גלוטן של קונדיטור*
(* מדובר בפשטידה רכה יחסית, מי שאוהב את הפשטידה שלו מוצקה יותר ניתן להוסיף לבצק עוד חצי כוס קמח).
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 ביצים
4 כפות גבינה לבנה 5% 
50 גרם גבינת קצ'קבל מגורדת
50 גרם גבינת פטה עיזים חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
מעט פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה
שמים בקערת המיקסר את כל המצרכים ללא הגבינות ומערבבים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת מרקם אחיד
מוסיפים לבצק את כל הגבינות ובעזרת פולסים קצרים מטמיעים את הגבינות בבצק (אפשר גם ידנית)
שופכים את הבצק לתבנית אפיה משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכחצי שעה עד שמזהיב.


kisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskiss




המצרכים
1 חבילה פסטה ללא גלוטן
20 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
1 ראש שום פרוס לפרוסות (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
1 בצל חתוך לקוביות
חופן בזילקום טרי קצוץ גס
500 מ"ל שמנת לבישול של תנובה
1 כף גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
מעט שמן
מעט גבינת פרמזן מגורדת
2 כפיות מלח
מעט פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה
מרתיחים בסיר פסטה מים עם כפית מלח ומעט שמן וכשהמים רותחים שופכים לתוכה את הפסטה לכ10 דקות (עד שמתרככת).
במקביל שופכים מעט שמן במחבת עמוקה ושהשמן מתחמם שמים את השום לכ- 3 דקות (לשים לב שלא ישרף).
מוסיפים לשום את הבצל עד להזהבה, מוסיפים למחבת את העגבניות והבזליקום לעוד כ-5 דקות.
לתערובת שנוצרה מוסיפים את השמנת לבישול ונותנים לרוטב לרתוח על אש בינונית.
שהרוטב רותח מוסיפים כף גבינת שמנת נפוליאון תוך כדי ערבוב תמידי עד שהגבינה מתמוססת בתוך הרוטב ואח"כ את המלח, פלפל לבן והאגוז מוסקט.
מנמיכים את האש ונותנים לרוטב לבעבע קצת עם עצמו (wink).
מסיר הפסטה מוציאים את הפסטה המוכנה ומעבירים אותה למסננת לשטיפה של מים קרים (להפסקת הבישול).
שמים בצלחת פסטה, שופכים עליה רוטב בנדיבות ומגרדים מעל גבינת פרמזן מעולה.


kisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskiss



המצרכים
3 ביצים
2 כוסות קמח ללא גלוטן של קונדיטור
1 כוס חלב
1/2 כוס שמן
1 שקית אבקת אפיה
250 גרם זיתים ירוקים ושחורים מגולענים ופרוסים
4 כפות גבינה לבנה 5% 
50 גרם גבינת רוקפור מגורדת
50 גרם גבינה צהובה עמק מגורדת
50 גרם גבינת חמד 5% חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
מעט פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה
מערבבים בקערת המיקסר את הביצים והשמן בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת נוזל אחיד,
מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפיה ושהמרקם נהפך לאחיד ללא גושים מוסיפים את החלב, הגבינות והזיתים.
שופכים את הבצק לתבנית אפיה משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכחצי שעה עד שמזהיב.



בתאבון kiss

kisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskisskiss
ואתכם הקוראים שלי אני מפנקת בקופון הנחה חגיגי לקראת שבועות:


ועכשיו אחרי ששבענו, יש לנו הרבה מרץ ואנרגיה לבשל ולאפות ובמיוחד בגלל זה תנובה והשף הלבן יצאו בתחרות מתכונים שווה במיוחד.
לדף השף הלבן ולפרטים על התחרות : השף הלבן
לפרטים נוספים על מוצרי תנובה - תנובה 






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה