יום ראשון, 10 באפריל 2016

פסטה barilla ללא גלוטן..מוצר השנה שלי


כשהצליאק פרץ לחיי האיש הדבר כלל איתו פרידה עצובה מהמון מאכלים ש...
א. לא ניתן להשיג נטולי גלוטן
ב. הטעם של התחליף נטול הגלוטן רחוק מאוד מטעמו של אחיו הגלוטני
ג. בשביל לרכוש אותם צריך למשכן כליה אחת או שתיים.
אחת הפרידות שהיתה הכי קשה לו היתה בלי ספק הפרידה מהפסטה.
הפסטה נטולת הגלוטן נימנתה לרוב עם סעיף ב'. וטעמה היה רחוק שנות אור מטעמה של הפסטה הגלוטנית.
רוב הפסטות ללא גלוטן עשוייות מקמח אורז ואז הפסטה "מתהדרת" בצבע לבן חולני ועם טעם אנמי בהתאם.
או עשויות מקמח תירס אשר היה מעניק לפסטות צבע צהוב זרחני ומרקם עיסתי, דביק ובלתי לעיס.
חלק נוסף של הפסטות נטולות הגלוטן דווקא חברו לסעיף ג',
ונמכרות במחירים הזויים של מעל 20 ש"ח למארז המכיל לא יותר מ 500 גרם.

לפני כחודשיים בביקורי בסופר מצאתי על המדף הפסטות הגלוטניות את הפסטה האהובה עלי
(ברילה, כמובן) באריזה שהצהירה שהיא נטולת גלוטן.
מבחינה מדוקדקת יותר של המרכיבים גיליתי שהפסטה עשויה ברובה מקמח תירס לבן (65%)
ורק מעט קמח תירס צהוב (29.5%) ועוד יותר מעט קמח אורז.
שמחה מהמציאה הפסטה ברילה ללא גלוטן נרכשה ונדגמה עוד באותו ערב.
המסקנה הברורה לאחר הארוחה היתה שמדובר פה בפריצת דרך חדשנית בתחום הפסטות נטולות הגלוטן
וכל זה במחיר ידידותי ומתחשב (סביב ה-10 ש"ח לאריזה של 400 גרם).

מסתבר שאת מה שאנחנו חושבים על הפסטה נטולת הגלוטן של ברילה חשבו עוד רבים אחרים
וממש לאחרונה היא זכתה בתואר "מוצר השנה 2016"
ולכבוד הזכיה החלטתי לפנק את בעלי (וגם את עצמי) בפסטה מפנקת ברוטב כבדי עוף.

המצרכים:
חבילת פסטה ברילה ללא גלוטן בצורה המועדפת עליכם
0.5 ק"ג כבד עוף נקי
2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות (או חצאי טבעות)
8 שיני שום קלפות וחתוכות לפרוסות
6 כפות יין אדום
3 כפות רוטב צ'ילי חריף או מתוק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
מלח, פלפל לבן, אבקת שום (לתבלון לפי הטעם)

אופן ההכנה:
מרתיחים סיר עם מים + כף מלח עד לרתיחה שופכים לתוכו את הפסטה לכ-9 דקות.
במחבת רחבה ועמוקה מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה (כ-12 דקות)
מוסיפים את הכבדים וממשיכים לטגן עד למידת הצליה הרצויה של הכבד.
מוסיפים את היין האדום, הצ'ילי והתבלינים ומטגנים יחדיו לעוד כדקה או שתיים.

את הפסטה המוכנה יש לסנן ולהגיש בליווי הכבדים
(ניתן להקפיץ את הפסטה המוכנה במחבת עם הכבדי לכמה דקות על מנת שתספוג את הטעמים טוב יותר)
לפני ההגשה יש לפזר על הצלחת מעט פטרוזיליה קצוצה... ובתאבון indecision









 

אין תגובות:

פרסום תגובה