יום שלישי, 31 במאי 2016

חג שבועות טעים עם תנובה- סמבוסק ללא גלוטן

החג האהוב עלי מתקרב, חג השבועות.
חוץ מאווירת החג הלבנה החג הזה גורם למדפי הגבינות בסופרים להתמלא במגוון מוצרים מיוחדים וטעימים.
על מנת לחסוך לי את הטיול בסופר "תנובה" שלחו לי את כל מה שחדש ומעניין בחזית הגבינות שלהם לקראת החג.
בין המוצרים החדשים של תנובה תמצאו את:
גבינת שמנת נפוליאון עם פלפל חלפיניו - גבינת שמנת 24% שומן בטעם חריף עדין המשדרג כל כריך ומאפה.   
פרוסות בולגרית פיראוס - גבינה בולגרית 5% שומן המתאימה לאפיה, לכריכים ולצד אבטיח קר.
גבינת קרם שמנת בניחוח טוסקנה - גבינת שמנת 5% בעלת מרקם עשיר ומפנק בתוספת ירקות.
קרם פרש מסדרת "השף הלבן" - קרם פרש 30% שומן מושלמת להקרמת מרקים ולמוקרמים, כל חג אני מחפשת אותה על המדפים וחבל מאוד שהייצור שלה הוא במהדורות מוגבלות.
פתיתי מוצרלה מסדרת "השף הלבן" - פתיתי מוצרלה 20% שומן, הגבינה שתקפיץ לכם את הטעם לכל מאפה, פיצה, מוקרם ופשטידות.

מכל הטוב הזה הכנתי לבני הבית:
סמבוסק גבינות ופטריות ללא גלוטן
מרכיבים:
2 כוסות קמח קונדיטור ללא גלוטן
75 גר מרגרינה לא קרה
75 גר' חמאה לא קרה
1 חלמון של ביצה
1 כפית גדושה של מלח
רבע כוס מים פושרים
למילוי:
1 כף גדושה קרם פרש
1 כף גדושה נפוליאון בטעם חלפיניו
1 כף גדולה גבינת שמנת בניחוח טוסקנה
100 גרם גבינת בולגרית מפוררת
חצי כוס פתיתי גבינת מוצרלה
חצי קופסאת שימורים של פטריות חתוכות מסוננת מנוזלים.
ביצה טרופה ושומשום - למריחה על הסמבוסק
מעט מלח, פלפל, אבקת שום ופפריקה מתוקה.

אופן ההכנה:
את כל מצרכי הבצק ללוש במיקסר עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
לרדד את הבצק על משטח נקי ומקומח וליצור בעזרת צלחת עיגולים.
כל חצי צד של העיגול יש למלא בתערובת הגבינות (לא להתקרב יותר מידי לשוליים),
לקפל את הבצק לחצי ולהדק את שולי הבצק בעזרת מזלג.
למרוח על כל סמבוסק את הביצה הטרופה ולפזר בנדיבות שומשום.
את הסמבוסקים יש לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות לכ- 20 דקות
בתאבון וחג שמח kiss









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה