אומנם פסח כבר עבר אבל אני חייבת לשתף אתכם במתכון שנולד בזמן הבישולים לחג ממעט מצרכים שהיו על השיש.
המרכיב הראשון והעיקרי שבגללו (או בזכותו) נולד המתכון הזה הוא רוטב צ'ילי שום של יד מרדכי.
אותו רוטב צ'ילי שום שרק לאחרונה זכה בתואר המכובד 'מוצר השנה 2016' עמד לו ליד 2 חצילים מבריקים וישר הבנתי שמדובר פה בשידוך מושלם.
המרכיבים:
2 חצילים בינונים חתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
חצי כוס רוטב צ'ילי שום
1 בצל גדול חתוך לרצועות
5 שיני שום פרוסים
חופן כוסברה טריה
1 פלפל חריף אדום קצוץ (אפשר יותר או פחות לפי אהבתכם לחריף)
8 כפות שמן זית
לתיבלון : מלח, פלפל לבן, אבקת שום
אופן ההכנה:בווק או במחבת עמוקה מחממים 5 כפות שמן זית.
כשהשמן חם (לא רותח) מוסיפים את השום והבצל עד שהבצל הופך לחצי שקוף.
מוסיפים את החציל לכ-15 דקות ובערך כל 5 דקות מערבבים את תכולת המחבת.
לאחר כ15 דקות כשהחציל מתרכך מוסיפים את הרוטב צילי שום, כוסברה, פלפל חריף ואת מה שנותר מהשמן (במידה ואין לכם רגשי אשם כבדים ניתן להוסיף עוד שמן זית בשביל הניגוב ).
וממשיכים לבשל על אש נמוכה לעוד כ10-15 דקות.
מומלץ להגיש חם עם לחם טרי ליד.
ועכשיו נראה אתכם מתאפקים עד שהסלט יתקרר לפני שאתם טועמים.
המרכיב הראשון והעיקרי שבגללו (או בזכותו) נולד המתכון הזה הוא רוטב צ'ילי שום של יד מרדכי.
אותו רוטב צ'ילי שום שרק לאחרונה זכה בתואר המכובד 'מוצר השנה 2016' עמד לו ליד 2 חצילים מבריקים וישר הבנתי שמדובר פה בשידוך מושלם.
המרכיבים:
2 חצילים בינונים חתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
חצי כוס רוטב צ'ילי שום
1 בצל גדול חתוך לרצועות
5 שיני שום פרוסים
חופן כוסברה טריה
1 פלפל חריף אדום קצוץ (אפשר יותר או פחות לפי אהבתכם לחריף)
8 כפות שמן זית
לתיבלון : מלח, פלפל לבן, אבקת שום
אופן ההכנה:בווק או במחבת עמוקה מחממים 5 כפות שמן זית.
כשהשמן חם (לא רותח) מוסיפים את השום והבצל עד שהבצל הופך לחצי שקוף.
מוסיפים את החציל לכ-15 דקות ובערך כל 5 דקות מערבבים את תכולת המחבת.
לאחר כ15 דקות כשהחציל מתרכך מוסיפים את הרוטב צילי שום, כוסברה, פלפל חריף ואת מה שנותר מהשמן (במידה ואין לכם רגשי אשם כבדים ניתן להוסיף עוד שמן זית בשביל הניגוב ).
וממשיכים לבשל על אש נמוכה לעוד כ10-15 דקות.
מומלץ להגיש חם עם לחם טרי ליד.
ועכשיו נראה אתכם מתאפקים עד שהסלט יתקרר לפני שאתם טועמים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה