כאשת צליאקי אני תמיד שמחה לגלות מוצרים חדשניים שלא מכילים גלוטן, הפעם מדובר בסדרת מוצרי קוקוס אותם החלה לשווק לאחרונה בארץ חברת "כרם תעשיות מזון מן הטבע".
הסדרה כוללת ארבעה מוצרים:
קמח קוקוס אורגני - הקמח הבריא ביותר מבחינה תזונתית, מכיל חלבונים, סיבים תזונתיים וחומצה לורית – שהיא חומצת אמינו הקיימת רק בחלב אם של לוויתן, חלב אם אנושי או במוצרי קוקוס. תהליך הייצור הייחודי של קמח הקוקוס בפיליפינים עושה שימוש בקופרה ("בשר" הקוקוס) המורכבת מאחוז נמוך של שמן ופחמימות, כך שמבחינה תזונתית קמח הקוקוס בריא יותר מקמחים אחרים.
יתרונות: אורגני, ללא גלוטן, עשיר בחלבונים, מכיל 40% סיבים תזונתיים (יותר מכל קמח אחר). מחזק את המערכת החיסונית והמערכת האנטי בקטריאלית, אנטי פטרייתית. מתאים לחולי צליאק, ילדים קטנים ולקהילת חובבי האוכל הבריא..
שמן קוקוס אורגני - שמן קוקוס מיוצר כבר אלפי שנים בעיקר בהודו ובפיליפינים. השמן המגיע מהפיליפינים נחשב לאיכותי ביותר בעולם, מאחר ואינו מעורבב במים ואינו מזוקק, כך שהוא עשיר בחומצות שומן חופשיות ובעל ערכים תזונתיים טובים ביותר כולל חומצה לורית. השמן מגיע בשני סוגי בקבוקים: ליטר וחצי ליטר. השמן מושפע ממזג האוויר כך שבטמפרטורות קרות הוא נקרש ובחום הוא הופך נוזלי.
יתרונות: אורגני, לא מזוקק, מכיל חומצה לורית, עשיר בחומצות שומן חופשיות. גוף האדם מזהה שומנים רבים שקיימים בשמן הקוקוס הלא מזוקק, כפחמימות ולא כשומן ולכן הוא הופך אותם לאנרגיה ולא אוגר אותם. מתאים במיוחד לאנשים שסובלים מערכי טריגליצרידים גבוהים
סוכר קוקוס אורגני - מבין כל הסוכרים הקיימים בשוק, סוכר הקוקוס האורגני הוא הסוכר הכי בריא והכי איכותי, עם הערך הגליקמי הכי נמוך (GI35). סוכר זה מופק מפריחת הקוקוס ומהצוף שבפרחי הקוקוס. הוא נחשב יותר טוב ובריא מכל הסוכרים האחרים בשל הערך הגליקימי הנמוך שלו. כאשר אוכלים סוכר קוקוס אורגני, אין עלייה מהירה וגבוהה ברמת הסוכר בדם, כפי שקורה באכילת מזונות בעלי ערך גליקימי גבוה. מדובר בממתיק טבעי ללא תוספים מלאכותיים או חומרים משמרים. סוכר קוקוס עשיר גם במינרלים. מכיל כמויות משמעותיות של אשלגן, מגנזיום, ברזל, אבץ, גופרית, בורון ונחושת. כל זה הופך את סוכר הקוקוס למזון בריאותי שעדיף על סוכרים אחרים.
מתאים לשימוש בקרב חולי סוכרת, ובקרב מי שסובלים מערכי טריגליצרידים גבוהים (על פני סוכרים אחרים).
יתרונות: אורגני, לא מעובד, מיוצר בייצור מסורתי, ללא חומרים משמרים.
סוכר קוקוס אורגני - מבין כל הסוכרים הקיימים בשוק, סוכר הקוקוס האורגני הוא הסוכר הכי בריא והכי איכותי, עם הערך הגליקמי הכי נמוך (GI35). סוכר זה מופק מפריחת הקוקוס ומהצוף שבפרחי הקוקוס. הוא נחשב יותר טוב ובריא מכל הסוכרים האחרים בשל הערך הגליקימי הנמוך שלו. כאשר אוכלים סוכר קוקוס אורגני, אין עלייה מהירה וגבוהה ברמת הסוכר בדם, כפי שקורה באכילת מזונות בעלי ערך גליקימי גבוה. מדובר בממתיק טבעי ללא תוספים מלאכותיים או חומרים משמרים. סוכר קוקוס עשיר גם במינרלים. מכיל כמויות משמעותיות של אשלגן, מגנזיום, ברזל, אבץ, גופרית, בורון ונחושת. כל זה הופך את סוכר הקוקוס למזון בריאותי שעדיף על סוכרים אחרים.
מתאים לשימוש בקרב חולי סוכרת, ובקרב מי שסובלים מערכי טריגליצרידים גבוהים (על פני סוכרים אחרים).
יתרונות: אורגני, לא מעובד, מיוצר בייצור מסורתי, ללא חומרים משמרים.
קוקוס לבן טחון: מדובר בקוקוס לבן טחון ואיכותי באריזה נוחה לשימוש לאפייה ובישול.
כרם תעשיות מזון מן הטבע יצרו מארז ייחודי וחכם בעל מכסה דומה לאריזות תבלינים, עם שתי אפשרויות פתיחה לבחירה: צד עם פתחים גדולים וצד עם פתחים קטנים לפיזור אחיד של הקוקוס המסייע למנוע היווצרות גושים. החשיבות של אכילת קוקוס מבחינה בריאות משמעותית ביותר, שכן קוקוס מכין מיאלין, העוטף את סיבי העצבים בגוף האדם. במחלות המאופיינות באובדן המיאלין בגוף, כגון: טרשת נפוצה, פרקינסון, אלצהיימר וכד', הרופאים ממליצים לאכול קוקוס על כל מוצריו האורגניים על מנת לשמור על הבריאות. קוקוס הוא המוצר היחיד ממנו ניתן להפיק מיאלין. במוצרי הקוקוס הבריאותיים האורגניים החדשים של כרם תעשיות מזון מן הטבע מקפידים על תהליך הייצור, להמנע מזיקוק הקוקוס ושמירה על איכותו, כדי להעניק לקהל הצרכנים מוצר בריא ואיכותי במיוחד.
מוצרי הקוקוס האורגניים מיוצרים בפיליפינים, שנחשבת למדינה המובילה בעולם בייצור מוצרי קוקוס - הן מבחינת תהליך הייצור והן באיכות מוצרי הקוקוס המופקים שם. סדרת מוצרי הקוקוס הבריאותיים והאורגניים החדשה הפכה לטרנד מרכזי בקרב חובבי המזון האורגני ברחבי ארה"ב, שם החלו לשווק אותה בשנים האחרונות. כל המוצרים אף מאושרים לשימוש ע"י ה-USDA Organic. בעקבות ההצלחה בארה"ב, חברת "כרם תעשיות מזון מן הטבע" החלה לשווק את מוצרי הקוקוס הפיליפינים בארץ לטובת ציבור אוהבי המזון הבריא והאורגני בישראל.
את מוצרי הקוקוס לקחתי למטבח לנסיעת מבחן ולפניכם התוצאה..
עוגת קוקוס פירות
מצרכים
3 ביצים
2 כוסות קמח קוקוס ללא גלוטן
1 כוס סוכר קוקוס
0.5 כוס שמן
חצי כוס פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות שהושרו ב200 מ"ל מים רותחים
2 שקיות אבקת אפיה
אופן ההכנה
בעזרת מיקסר ידני או מטרפה מערבבים יחדיו את הביצים, השמן והסוכר קוקוס
מוסיפים את הקמח קוקוס ואבקת האפיה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה
לתערובות שופכים את הפירות ואת נוזל ההשריה ושופכים לתבנית משומנת
מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות לכחצי שעה
בתאבון
את סדרת מוצרי הקוקוס ניתן להשיג בסניפי עדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן, טבע קסטל, רשת על המשקל, זמורה, אניס, שקדיה, סטופ מרקט, שופרסל גרין, ספייסס ובחנויות טבע ותבלינים נבחרות בכל רחבי הארץ.
מחירים מומלצים לצרכן:
שמן קוקוס אורגני חצי ליטר 44.9 ₪
שמן קוקוס ליטר 79.9 ₪
קמח קוקוס אורגני 500 ג' 29.9 ₪
סוכר קוקוס אורגני 500 ג' 39.9 ₪
קוקוס לבן טחון 200 ג' 17.9 ₪
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה