יום שבת, 3 בדצמבר 2016

מרק בצל משודרג על רוטב דבש, בלסמי ובצל של יד מרדכי


בשיאו של יום חורפי במיוחד הגיע אלי שליח עם קיאק ובידו שקית קטנה עם הפתעה טעימה, רוטב דבש בלסמי בצל של יד מרדכי.
הרוטב בעל השם האקזוטי מצטרף לסדרת הרטבים לבישול של יד מרדכי שזכו בתואר המכובד מוצר השנה 2016. כמו כל הרטבים בסדרה גם הרוטב דבש בלסמי ובצל עשוי מחומרי גלם איכותיים ואינו מכיל חומרים משמרים וצבעי מאכל. בעודי חושבת מה אפשר להכין בעזרת הרוטב המעניין עם המצרכים שיש לי בבית (כי הרכב שלי לא מצטיין בשייט ולכן לגשת לסופר זה לא אופציה) נזכרתי שכבר כשבוע אני מפנטזת על מרק בצל, אז נכנסתי למטבח וזה מה שיצא...
מרק בצל עם טוויסט
מצרכים:
3 בצלי גדולים חתוכים לרצועות דקות
50 גרם חמאה
3 כפות אבקת מרק בצל
4 כפות רוטב דבש בלסמי בצל של יד מרדכי
5 כוסות מים רותחים
לתיבלון: מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט מגורד.
אופציה להגשה: פרמזן מגורד, גבינה צהובה מגורדת, קרוטונים.
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים לה את הבצל תוך כדי ערבוב ועל מנת למנוע את השחמת הבצק. כשהבצל שקוף יש להוסיף את אבקת המרק והרוטב דבש ולהמשיך לערבב לעוד כחצי דקה.
להוסיף לסיר את המים הרותחים והתבלינים ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש לאש נמוכה\בינונית ולתת למרק להתבשל לכחצי שעה.

למזוג לקערה ולהתענג...בתאבון


אין תגובות:

פרסום תגובה