יום שבת, 2 ביולי 2016

נתחי עגל אדום אדום בלאפה ללא גלוטן

קיבלתי להתנסות שני מוצרים מסדרת הנתחים האחוריים של אדום אדום.
רצועות בשר עגל טרי - מתאים למוקפצים, כתוספת לסלט, להכנת שווארמה ועוד. 
קוביות בשר עגל טרי - מתאים לתבשילי קדירה, לצלי, לגולש ועוד.
אצלנו בבית כמעט שלא אוכלים בשר אדום, זה נובע בעיקר בשל העובדה שגם אני וגם האיש לא יכולים לראות ולטעום שומן ולכן זה היה הדבר הראשון שחיפשתי בנתחי הבשר האחוריים הטריים של אדום אדום. לשמחתי לאחר חיפוש מסיבי וכשלא מצאתי סימנים מרשיעים לשומן הפכתי את האריזה וקראתי את המרכיבים וגיליתי שהנתחים עשויים בשר טרי איכותי עם עד 5% שומן בלבד, הם עשירים בברזל ואבץ ולכן הם מתאימים להקפצה מהירה, בישול בנוזלים (בישול לא ארוך), צליה וטיגון.
לאחר התבלטות קלה מה להכין עם המוצרים הוחלט על ארוחה מהירה בסגנון אוכל רחוב.

רצועות עגל אדום אדום עם כבדי עוף בלאפה ללא גלוטן

מצרכים לבשר:
0.5 ק"ג רצועות עגל טרי של אדום אדום
0.5 ק"ג כבד עוף נקי וחתוך
3 בצלים גדולים חתוכים לטבעות
3 כפות שמן
לתבלון: מלח, פלפל, פפריקה חריפה, אבקת שום

אופן ההכנה:
מחממים בווק את השמן ומוסיפים את הבצל עד להזהבה.
מוציאים מהמחבת את הבצל ומטגנים כ-7 דקות את רצועות העגל וכבדי העוף.
מוסיפים לתערובת הבשר את הבצל המטוגן ומערבבים יחדיו עוד כ-3 דקות.
מתבלים לפי הטעם.

 מצרכים ללאפה ללא גלוטן
4 כוסות קמח שמרים ללא גלוטן
0.5 כף שמרים יבשים
1 כפית גדושה דבש או סילאן
4 כפות שמן זית
0.5 כוס סודה
1 כוס מים פושרים
1 כף שטוחה מלח

אופן ההכנה
לשים לבצק רך את כל המצרכים (את המלח להוסיף לקראת הסוף) ומתפיחים כשעה. מחלקים את הבצק לכ- 6 כדורים ומתפיחים לעוד כ-20 דקות. על משטח מעט מקומח מרדדים כל כדור לעלה דק ומניחים על מולטי שף או מחבת נון סטיק שחוממו מראש לכ- 2 דקות. הופכים את הלאפה על המחבת לעוד כדקה עד שהלאפה מקבלת צבע. את הלאפות המוכנות יש לעטוף במגבת עד לאכילה בכדי לשמור על הרכות שלהן.
 בתאבון

עוד על מוצרי הסדרה : אדום אדום







אין תגובות:

פרסום תגובה