יום שבת, 7 ביולי 2018

חוגגים לחיים במלון פרימה פארק ירושלים


"יין ישמח לבב אנוש.." וכבת אנוש טובה וממושמעת אני משתדלת לחיות לפיו של אותו פתגם ידוע מספר תהילים. אז ומאחר ואותה בת אנוש חגגה לאחרונה יומולדת (לא.., אני לא מגלה לכם בת כמה אני) וקיבלה הזמנה מפתה ללילה שלא יהיה כמותו נארזו להן מזוודה קטנטנה וכמה חברות טובות ואת צעדינו כיוונו למלון פרימה פארק אשר בעיר הבירה. מלון פרימה פארק ירושלים ממוקם על מדרונות העיר ממש בכניסה לירושלים. המלון מעוצב בהשראת חבל היין בהרי יהודה ומגוון יקבי הבוטיק הייחודיים באזור והוא מציע ללקוחותיו חווית אירוח שנוגעת בריח, בטעם ובהשראה שהיין מביא לחיינו. לחובבי היין מומלץ לקחת את מפת היקבים של המלון ולצאת בעקבות הכרמים והאנשים שהפכו את ההר לאזור עשיר ביקבי בוטיק ,ליהנות מטעימות, סיפורים ונוף נפלא.
בכניסה למלון, ואחרי שעשינו צ'ק אין פקיד הקבלה החביב שקלט את המצב רוח המתבקש ע"י החבורה העליזה שמולו הציע לנו כוס יין צונן שהכניס אותנו ל"מוד" המתבקש של חופשה. 
במבט מהיר בלובי המלון גילינו בר מעוצב כמרתף יין עם כורסאות עגולות המקובצות כאשכולות ענבים ולצידן כסאות בצבעי סגול \ בורדו כצבע היין. במרכז הבר ניצב שולחן אבירים גבוה עשוי עץ עתיק שסביבו נערכות טעימות יין והדרכות (בימי חמישי בין השעות 19:00-22:00 בערב) את ההדרכות מעביר סומלייה מוסמך שמעשיר את האורחים ברזי היין. 
אחרי התמקמות מהירה בחדר יצאנו להריח קצת אווירת קדושה בעיר העתיקה הנמצאת במרחק של כ-10 דקות נסיעה ברכבת הקלה הממוקמת ממש בסמוך למלון.

בשובנו למלון הריחות מחדר האוכל הזכירו לנו שלא על היין לבדו יחיה האדם. ארוחות המלון מתקיימות  ב"צל הכרם", פטיו גדול הממוקם במרכז המלון המשמש גם מרכז האירוח והאירועים. הארוחות במלון עשירות ומציעות מגוון רחב של מאכלים טעימים וטריים. מאחר וידוע שהקלוריות שאנו צורכים במהלך ימי חופשה אינן נצברות הרשנו לעצמנו להתפנק ולא וויתרנו גם על הקינוח שהיה סיום מושלם לארוחה על אף היותו פרווה.
לאחר הארוחה ולמרות הצורך העז והמתבקש בדייט סוער עם המיטה הכה מזמינה שנמצאת בחדר לא יכלנו לוותר על סדנת טעימות היין "לטעום כמו מקצוענים" שנערכה בשיתוף עם יקב היוצר ובהנחיית מומחה היין יאיר גת בעל הרזומה המרשים ככתב יין ב-"טיים אאוט", "סנהדרינק" וככתב ועורך "מדריך היין הישראלי החדש. בסדנה הכרנו את סוגי היין השונים של יקב היוצר וגם למדנו להתבונן על יין ולגלות את טיבו ע"י בדיקה והשוואה של צלילות היין, סינון היין, צבע היין, כמות הסוכר ביין ועוד.. 
מבושמות קלות ומאושרות בצורה מחשידה סיימנו את הערב ופרשנו לחדרים לשנת יופי ובידיעה שמחר מצפה לנו יום עמוס פעילויות וחוויות. 

את שעות הבוקר ואחרי שהתפנקנו בארוחת בוקר מעולה בילינו בסיור עם מדריך הטיולים המוסמך ובעל הידע חסר הגבולות, יהושוע הירש. בסיור הרגלי טיילנו וחקרנו את השכונות שבלב העיר "נחלאות". הכרנו והלכנו בעקבות דמויות מרתקות, בתים, סיפורים, אגדות אורבניות וסיימנו בסיבוב מלא טעמים, אנשים, צבעים וריחות בשוק מחנה יהודה. 
הסיור חתם את חופשתנו הקצרה והמהנה בעיר הקודש עם טעמים וניחוחות שישארו איתנו גם לאחר לכתנו.
עוד חשוב שתדעו, שבקרוב מלון פרימה פארק מציע סופ"ש של חגיגות בירות בוטיק, יינות מובחרים וסיפורים מתובלים על ההווי בירושלים (בתאריכים 26-28.7.18 ).  

בתוכנית:
יום חמישי, 'בירה ונגילה'
מתחילים בערב בלאונג' בר הכרות וטעימת בירות מהמובחרות ביותר בסצנת בירות הקראפט (בוטיק) המקומית בלווי הסברים, סיפורים ואנקדוטות על הבירות השונות ועל מבשלות הבירה שמאחוריהן. הערב מועבר ע"י מומחה לבירה מטעם 'גלן' ו'בירתנו' – מרכז הבירה הירושלמי. נלמד כיצד מכינים בירה, כמה סוגי בירות ישראליות יש, מה מייחד כל אחד מהם, ותטעמו הרבה בירות בטעמים מיוחדים.

יום שישי, 'יין ישמח לבב אנוש'
אחרי ארוחת הבוקר נמשיך לסיור מודרך בחבל היין בהרי יהודה. הסיור כולל טעימות יין, נשנושים, גבינות והרבה נחת. נגלה את עין כרם המתוקה,  בכפר אותנטי עתיק וקסום מוקף יערות, כנסיות ובתים עתיקים שוכנת חנות שוקולד וגלידריה חלומית. נגלה כארבעים סוגי פרלינים, טראפלס, פירות יבשים בשוקולד,  יינות, קפה מצוין ונטעם גלידה איטלקית- ביתית אמתית. בערב ממשיכים במסורת "יין ישמח לבב אנוש" , ניפגש בלאונג' בר לערב טעימות יינות מובחרים, בליווי נשנושים וסיפורים מעניינים בהנחיית דקל כהן, יועץ ומומחה ליינות.

יום שבת, 'סמטאות העיר'
בשעה 12:00 סיור מודרך עם יהושוע הירש, סיור רגלי בעקבות דמויות מרתקות, בתים, סיפורים, אגדות אורבניות, וההווי בשכונות בלב העיר 'נחלאות'.


למידע נוסף והזמנות: סופ"ש לחיים בירושלים
מחיר: החל מ - 652 ₪ לזוג ללילה על בסיס לינה וארוחת בוקר




** הכותבת בילתה במקום כאורחת של רשת מלונות פרימה ושל יקב היוצר. **




אין תגובות:

פרסום תגובה