יום שבת, 13 במאי 2017

חג שבועות שמח עם מעדנות


חג שבועות כבר ממש בפתח וזה הזמן מבחינתי לשלוף את "התותחים" הכבדים מהמקפיא ולהתחיל בניסיונות של מתכונים מהירים ופשוטים, אבל כאלה שמניבים תוצאות מרשימות והכי הכי חשוב טעימות.
אז לכל מי שלא יודע אותם "תותחים" כבדים שעליהם אני מדברת הם סדרת הבצקים המוכנים על בסיס חמאה של מעדנות שמצילים כל ארוחה או אירוח ותמיד תמיד גורמים לי לזכות במחמאות על כישורי האפיה שלי (כישרון שבפועל לא קיים אצלי כלל).

סדרת הבצקים על בסיס חמאה של מעדנות כוללת:
בצק עלים חמאה - בצק מרודד המתאים למאפים מלוחים ומתוקים כגון: קרמשניט, בורקסים ומאפים ממולאים.
בצק פריך מתוק חמאה - בצק מרודד המתאים למאפים מתוקים כגון: טארטים ופאי.
בצק שמרים עלים חמאה -בצק מרודד המתאים למאפים מתוקים כגון : קרואסונים, עוגות שמרים וקראנצ'ים.

מהמקפיא נשלף לו מארז של בצק עלים חמאה ושידוך מוצלח שלו עם חומר הגלם האהוב עלי הוליד מנה טעימה שנכנסה בוודאות לתפריט החג.

מאפה עלים ממולא פטריות:
מצרכים:
1 חבילה של בצק עלים חמאה מופשר
1.5 סלסלות של פטריות טריות
0.5 קופסא גבינת שמנת (אפשר טבעי או עם תוספות)
3 פרוסות גבינה צהובה
1 ביצה טרופה
חופן שומשום

אופן ההכנה:
לוקחים את הפטריות ומפרידים מהם את הרגל, 
את החור שנוצר ממלאים בגבינת שמנת ומעל מכסים עם חתיכה חביבה של גבינה צהובה.
את הבצק חותכים לקוביות ואיתם עוטפים בעדינות את הפטריות.
על הבצק מורחים ביצה טרופה ומפזים בנדיבות שומשום 
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ15 דקות (עד שהמאפה מקבל גוון חום)
הצעת הגשה: לאכול בתאבון לצד שמנת חמוצה או רוטב צ'ילי מתוק

בתאבון וחג שמח 




אין תגובות:

פרסום תגובה