"חצילים...חצילים..חצילים...חצילים..
בכל השנה אני בעונה, חצילים. בכל מסעדה מנה ראשונה, חצילים.."
בכל השנה אני בעונה, חצילים. בכל מסעדה מנה ראשונה, חצילים.."
אולי בגלל אותו תשדיר השירות (כן, ככה קראו לפרסומות פעם) של מועצת
הירקות שכיכב על המסך כמעט כל ערב לפני לא מעט שנים (בתקופה שעוד לא היה אופציה
להקפיץ פרסומות) ישנה בי אהבה רבה לאותו ירק שנמצא על שולחננו באין ספור גרסאות של
מנות ראשונות, סלטים, עיקריות ואף קינוח (ריבת חצילים ננסיים). לאחר ההקדמה הזאת
אתם בטח תבינו את השמחה שאחזה בי כשגיליתי שתנובה השיקה טעם חדש לסדרת ממרחי
הבולגרית של פיראוס, בולגרית למריחה 5% עם חציל קלוי.
לאחר שחצי קופסא של הממרח המשולם הזה התחסל עם פיתה טריה, חציל מטוגן וירקות מהחצי השני החלטתי להכין ארוחת ערב קלילה וחלבית וממעט מצרכים שהיו במקרר, 10 דקות הכנה ועוד 15 דקות בתנור נולדה לה מנה טעימה שנאכלה לצד סלט ירקות טרי בהמון הנאה.
לאחר שחצי קופסא של הממרח המשולם הזה התחסל עם פיתה טריה, חציל מטוגן וירקות מהחצי השני החלטתי להכין ארוחת ערב קלילה וחלבית וממעט מצרכים שהיו במקרר, 10 דקות הכנה ועוד 15 דקות בתנור נולדה לה מנה טעימה שנאכלה לצד סלט ירקות טרי בהמון הנאה.
סירות חציל ממולאות גבינה וירקות
המצרכים:
חצי קופסא פיראוס בולגרית למריחה עם חציל קלוי
2 כפות גבינה לבנה
2 כפות קוט'ג
1 בצל בינוני קצוץ
1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
כ-30 גרם גבינת פרמזן
1 כף שמן
אופן ההכנה:
חותכים את החציל לאורכו ומרוקנים את בשר החציל בזהירות בעזרת סכין.
את בשר החציל שרוקנו יש לחתוך לקוביות קטנות ולטגן במחבת המשומנת עם
הבצל וקוביות הגמבה עד לריכוך (בערך כ5 דקות).
לאחר שהירקות רכים יש לערבב אותם עם הגבינות הרכות והתבלינים ולמלא את
החציל בתערובת עד לגובה הדפנות. לפזר מעל את הפרמזן ולהכניס לתנור בחום של 180
מעלות לכ-15 דקות.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה