יום שבת, 11 בפברואר 2017

מאפה בשר וכבד עוף עם בצק עלים מופחת שומן של מעדנות


מאחר וביתנו מתהדר באפיה ביתית נטולת גלוטן בלבד אני תמיד שמחה לגלות חידושים הכוללים בצקים מיוחדים לאפיית האהובות עלי מכל, פחמימות. ללא צורך בהתעסקות עם קמח, מיקסר וכל מה שצריך בדרך כלל על מנת להעמיד מנה מפוארת של החם, המנחם והטעים.

לרוב כוכבי המטבח שלי בקיצורי דרך הם המוצרים הנהדרים של מעדנות שבעזרתם ובעזרת 5 דקות של מחשבה ועוד 10 דקות של עשיה מתקבלת מנה מלוחה או מתוקה עם טעם ביתי וניחוח שמוציא מהריכוז. לרוב לאחר ארוחה שכזאת חוץ מבטן מלאה וחיוך מסופק נוצרים גם יסורי המצפון על כמות השומן\קלוריות שאכלתי.
ועכשיו, מעדנות החליטו לשים סוף לרגשות האשם שלי והשיקו בצק עלים מרודד, מופחת שומן, המכיל 1/3 פחות מכמות השומן וכ-20% פחות קלוריות מבצק עלים רגיל.
והטעם? שאלה טובה. על מנת לבדוק האם החיסכון בא על חשבון הטעם נכנסתי למטבח וזה מה שיצא.

בורקס במילוי בשר וכבד עוף
המצרכים:
1 ק"ג בצק עלים מרודד ומופחת שומן של מעדנות (מופשר)
2\1 ק"ג בשר טחון
200 גרם כבד עוף נקיים חתוכים לחתיכות קטנות
1 בצל גדול קצוץ
7 שיני שום חתוכים לרצועות
2 כפות שמן
1 ביצה טרופה
מעט שומשום לקישוט
לתיבלון: פפריקה (מתוקה או חריפה), מלח, פלפל לבן, כורכום, אגוז מוסקט טחון.
אופן ההכנה:
מחממים במחבת את השמן ומטגנים את השום והבצל עד לריכוך והזהבה.
מוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת מזלג מפוררים אותו עד לקבלת פירורי בשר מושחמים.
לתערובת מוסיפים את כבדי העוף לבישול של כ-3 דקות. מכבים את האש ומתבלים לפי הטעם את המילוי.
מניחים לתערובת להתקרר מעט ובזמן הזה פורסים את הבצק על השיש וחותכים לצורה הרצויה של המאפה.
ממלאים את מרכז הבצק בתערובת הבשר והכבדים וסוגרים מעליו את הבצק.
על המאפים שנוצרו יש למרוח מהביצה הטרופה ולפזר בנדיבות שומשום.
את המאפים יש להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-30 דקות
(עד שהמאפה מקבל צבע שזוף ומגרה).



בתאבון








אין תגובות:

פרסום תגובה