יום ראשון, 17 בינואר 2016

אם כבר פסטה, אז שתהיה סקיני


בשורה חדשה ומשמחת לשומרי משקל, לטבעוניים, לצמחוניים, לנמנעים מגלוטן ומסוכר. סקיני פסטה.
הסקיני פסטה עשויה משורש צמח הקונג'אק שמגיע אלינו מדרום מזרח אסיה. הקונג'אק מכיל סיבים תזונתיים רבים והוא ידוע כסופח נוזלים בגוף וגורם לתחושת שובע.
מחקרים הראו ששילובו של צמח הקונג'אק בתפריט היומיומי מסייע בהורדת לחץ דם ורמת הכולסטרול בדם דבר המפחית את הסיכונים למחלות לב.
סקיני פסטה אינה מכילה סוכר, מלח, שומן, חומרים משמרים וגלוטן והיא בעלת ערך קלורי נמוך (רק 9 קלוריות ל100 גרם) .

סקיני פסטה מגיעה במגוון רחב של צורות להכנת מאכלים שונים : ספגטי, נודלס, אורז, קוסקוס, פוטוצ'יני ולזניה.
הסקיני פסטה ניתנת לאפיה, בישול או הקפצה וניתן לשלבה בפשטידות, סלטים, מרקים ואף קינוחים.
את מארז הסקיני פסטה פטוצ'יני שילבתי לצליאקי שלי במאפה גבינות שהוגשה לצד סלט ירקות טרי והיוותה ארוחת ערב בריאה, טעימה, קלה להכנה ומשביעה.

מאפה סקיני פסטה וגבינות ללא גלוטן.

מצרכים:
1 חבילת סקיני פסטה פוטוצ'יני
1 גביע לבן
120 גרם גבינה לבנה 3%
120 גרם קוטג 3%
1 פרוסת גבינה צהובה חתוכה לחתיכות
כף זיתים שחורים פרוסים
1 ביצה
רבע כוס קמח ללא גלוטן
תבלינים לפי הטעם :אגוז מוסקט, מלח, פלפל לבן, אבקת שום.
אופן ההכנה:
בקערה עם מים רותחים מניחים את תכולת שקית הסקיני פסטה (לאחר סינון הנוזל) לכ-5 דקות
בקערה נוספת מערבבים את כל יתר המצרכים הרטובים, ולאחר שהתערובת אחידה מוספים את התבלינים.
לתערובת המתובלנת מוסיפים את הסקיני פסטה (לאחר סינון הנוזל) והקמח ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה ונטולת גושים.
את התערובת הנ"ל ניתן לאפות בתנור (על 180 מעלות לכ-20 דקות) או לטגן בעזרת מעט שמן במחבת.
אני השתמשתי במולטיקייק עם תבנית הפיצה להכנת מאפה אישי (יצאו 3 מאפים).

לפרטים נוספים, מתכונים ולהזמנות : סקיני פסטה






אין תגובות:

פרסום תגובה