יום רביעי, 7 באוקטובר 2015

בייגלה טעים לחורף חמים

אז החורף הגיע ואיתו הצורך שלי בפחמימות..
מהמגירה נשלף מתכון וותיק של בייגלה שעבר שידרוג קל ע"י הוספת שמרים ומשפר אפיה של שמרית.
והתוצאה? בייגלה אוורירי, רך וטעים.

בייגלה שמיניות
מצרכים:
4.5 כוסות קמח
שקית שמרים ומשפר אפיה של שמרית
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
0.5 כוס שמן
1.5 כוס מים פושרים
לטבילה : מים רותחים + 1 כפית סודה לשתיה
לקישוט : ביצה + שומשום/זעתר/מלח גס/קצח

אופן ההכנה:
ללוש את המצרכים במיקסר עם וו לישה כחמש דקות עד לקבלת בצק אחיד.
לכסות את קערת המיקסר במגבת לחה ולהתפיח כחצי שעה.
לייצור מהבצק כ 8 עיגולים וכל עיגול לרדד לצינור בעזרת היד.
לייצור מהצינור צורה של הספרה 8.
את הבייגלה שנוצר יש לטבול כחצי דקה בסיר עם מים רותחים+ 1 כפית של סודה לשתיה.
לאחר הטבילה יש למרוח על הבייגלה ביצה ולפזר מעל שומשום/זעתר/מלח גס/קצח לפי הטעם.
את הבייגלה להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-20 דקות.

בתאבון










 

אין תגובות:

פרסום תגובה