אז החורף הגיע ואיתו הצורך שלי בפחמימות..
מהמגירה נשלף מתכון וותיק של בייגלה שעבר שידרוג קל ע"י הוספת שמרים ומשפר אפיה של שמרית.
והתוצאה? בייגלה אוורירי, רך וטעים.
בייגלה שמיניות
מצרכים:
4.5 כוסות קמח
שקית שמרים ומשפר אפיה של שמרית
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
0.5 כוס שמן
1.5 כוס מים פושרים
לטבילה : מים רותחים + 1 כפית סודה לשתיה
לקישוט : ביצה + שומשום/זעתר/מלח גס/קצח
אופן ההכנה:
ללוש את המצרכים במיקסר עם וו לישה כחמש דקות עד לקבלת בצק אחיד.
לכסות את קערת המיקסר במגבת לחה ולהתפיח כחצי שעה.
לייצור מהבצק כ 8 עיגולים וכל עיגול לרדד לצינור בעזרת היד.
לייצור מהצינור צורה של הספרה 8.
את הבייגלה שנוצר יש לטבול כחצי דקה בסיר עם מים רותחים+ 1 כפית של סודה לשתיה.
לאחר הטבילה יש למרוח על הבייגלה ביצה ולפזר מעל שומשום/זעתר/מלח גס/קצח לפי הטעם.
את הבייגלה להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-20 דקות.
בתאבון
מהמגירה נשלף מתכון וותיק של בייגלה שעבר שידרוג קל ע"י הוספת שמרים ומשפר אפיה של שמרית.
והתוצאה? בייגלה אוורירי, רך וטעים.
בייגלה שמיניות
מצרכים:
4.5 כוסות קמח
שקית שמרים ומשפר אפיה של שמרית
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
0.5 כוס שמן
1.5 כוס מים פושרים
לטבילה : מים רותחים + 1 כפית סודה לשתיה
לקישוט : ביצה + שומשום/זעתר/מלח גס/קצח
אופן ההכנה:
ללוש את המצרכים במיקסר עם וו לישה כחמש דקות עד לקבלת בצק אחיד.
לכסות את קערת המיקסר במגבת לחה ולהתפיח כחצי שעה.
לייצור מהבצק כ 8 עיגולים וכל עיגול לרדד לצינור בעזרת היד.
לייצור מהצינור צורה של הספרה 8.
את הבייגלה שנוצר יש לטבול כחצי דקה בסיר עם מים רותחים+ 1 כפית של סודה לשתיה.
לאחר הטבילה יש למרוח על הבייגלה ביצה ולפזר מעל שומשום/זעתר/מלח גס/קצח לפי הטעם.
את הבייגלה להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-20 דקות.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה