יום שלישי, 14 באפריל 2015

פיתות ללא גלוטן במכשיר המולטיקייק




אצלנו בבית הצליאקי בדרך כלל נהנה מלחמניות ללא גלוטן שאותם אני אופה כבר שנים.
ולאחר שנחל אכזבה שוב ושוב מפיתות ללא גלוטן קנויות החלטתי לנסות לאפות לו פיתות.
בפייסבוק מצאתי מתכון שנראה מבטיח ואחרי כמה ניסיונות ושדרוגים התקבל המתכון המנצח לפיתות ללא גלוטן.
מקילו קמח יוצאות כ-13 פיתות נהדרות הניתנות להקפאה.

המצרכים:
1 קילו קמח ללא גלוטן (אני השתמשתי בקמח של קונדיטור)
2 כפות שמרים
5 כפות שמן זית
1 כף מלח גדושה
2.5 כוסות מים

אופן ההכנה:
לשים את כל המצרכים בקערה של מיקסר וללוש בעזרת הלייש עד לקבלת בצק חלק ודביק
(ניתן גם ללוש ביד למי שאין מיקסר).
לאטום את הקערה בעזרת ניילון נצמד ועליו מגבת ולהניח להתפחה כ45 דקות.
על משטח מקומח לרדד חופן מהבצק עד לקבלת עיגול בגודל פיתה בעובי של כס"מ .
את הבצק העגול להניח על מגבת מקומחת ולכסות במגבת נוספת להתפחה של 45 דקות
(ההתפחה השניה חשובה מאוד כי היא יוצרת את ה"כיס" של הפיתה).
את הפיתות לאחר התפיחה יש לאפות במכשיר המולטיקייק בעזרת הפלטה השטוחה לכ-5 דקות מכל צד.



בתאבון !!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה