יום שני, 23 ביוני 2014

עוגת סולת בלי סולת, מתכון לצילאקי

כשהצליאק פרץ בחייו של האיש (בגיל 29) הוא חשב שזאת פרדה מהמון מאכלים שהוא אוהב.
אולי זה נבע מידיעה שאני והתנור לא חברים מי יודע מה טובים (על מי אני עובדת...שנאה זאת המילה הנכונה ליחסים שהיו לי עם התנור בזמנו).
ואני כאישה טובה (פחחחחחח indecision) ניסיתי ועדיין מנסה לשחזר לו מתכונים נטולי גלוטן למאכלי ילדות שאהב ושנעלמו מביתנו בגלל הצליאק.
אחד מהדברים שנעלמו היה עוגת סולת. אותה עוגה דביקה ומתוקה (ואסורה).
בפעם הראשונה שניסיתי להכין עוגת סולת ממתכון שהורכב ממיקס של מתכונים של עוגות סולת שמצאתי ברשת יצא לי עיסה דמוי דבק נגרים משובח,
בדרכי לפח על מנת להשליך את הדבק המוזר והצהבהב נפלה החלטה לנסות לדחוף את העיסה לתנור.."הכי הרבה יזרק לפח אחרי האפיה".
העיסה נחה לה בתנור ואני שכבר הספדתי את העוגה בראשי שכחתי ממנה לכמעט שעה וחצי בתנור. וכשנזכרתי הופתעתי מהרכות של העוגה.
מאז התערובת עברה שיפור קטן (עדיין הבצק בעל מרקם של דבק) אבל הטעם והמרקם של העוגה מעולים והכי קרובים לעוגת סולת שיש.



עוגת סולת ללא סולת surprise 

המצרכים:
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
3 ביצים XL
1.5 כוסות קמח קונדיטור ללא גלוטן
1 כוס קמח תירס
1/2 בקבוק תמצית שקדים

לסירופ:
1.5 כוסות מים
1 כוס סוכר

אופן ההכנה:
לערבב במיקסר בעזרת המקציף את השמן, ביצים, סוכר, תמצית שקדים.
להוסיף להם בהדרה את הקמח ללא גלוטן והקמח תירס עד לקבלת מירקם דיבקי (wink)

את התערובת לשפוך לתבנית חד פעמית עגולה משומנת בתרסיס שמן
ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכחצי שעה

בזמן שהעוגה בתנור יש לצמצם על אש בינונית את המים והסוכר עד לקבלת סירופ סמיך

שהעוגה יוצאת מהתנור יש לחתוך אותה לאורך ולרוחב ואז לשפוך בעדינות את הסירופ על העוגה




בתאבון kiss




3 תגובות:

  1. כמה זה חצי בקבוק תמצית שקדים? איזו כמות?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא יודעת להגיד כמות מדוייקת כי תמיד עשיתי לפי העין (מדובר בחצי בקבוק תמצית שקדים קטן,ככה שנראה לי שזה סביב הכף)

      מחק
    2. לא יודעת להגיד כמות מדוייקת כי תמיד עשיתי לפי העין (מדובר בחצי בקבוק תמצית שקדים קטן,ככה שנראה לי שזה סביב הכף)

      מחק