חג
הפסח מעבר לפינה וההכנות לליל הסדר כבר בעיצומן. אבל אחרי הניקיונות, הבישולים
והארגונים אפשר להירגע בערב שכולו משפחה, אוכל טוב, שירי חג והרבה מאוד יין –
לפחות ארבע כוסות על פי מצווה. ואם כבר מצווה, אז למה שלא ננצל את ערב החג לחגוג
עם טעימות של מגוון יינות משובחים ולהתאימם למנות הערב.
ריכזנו עבורכם את היינות המומלצים לפסח 2020.
ריכזנו עבורכם את היינות המומלצים לפסח 2020.
יקבי בנימינה - אודם
2016 מסדרת אבני חושן
אבני החושן הינן אבנים יקרות אשר היו משובצות
על אפודו של הכהן הגדול. כפי שנבחרו אבנים אלו בקפידה, ביקב בנימיה בחרו בענבי יין
איכותיים ממיטב כרמיהם אשר שובצו לידי יצירה המשקפת את שאיפתנו ליצור יינות טובים
ומרגשים. סדרת אבני החושן מבית יקבי בנימינה, מייצגת את פרי יצירתם של הייננים,
אשר מנצחים על מרכיבי היצירה והאמונים על המשימה ליצור יינות באיכות הגבוהה ביותר
ללא פשרות.
אודם
2016 הינו יין בעל גוף בינוני ומבנה מרוכז, המאוזן ברעננות טובה ומלווה בניחוחות פרי
יער סגול, פרחים ותיבול מפולפל. הוא מוכן לשתיה כבר כעת אך ימשיך ויתפתח בשנים
הקרובות. היין יהווה מלווה מצוין למנות בשר טלה, חזה ברווז וגבינות קשות ועשירות
טעם.
הרכב זני הענבים: 88% סירה ו- 12% ויונייה.
תהליך ייצור היין: ענבי הסירה נבצרו בסוף חודש אוגוסט במבוא חמה בדרום
רמת הגולן יחד עם ענבי הסירה נבצרו גם מעט ענבי ויונייה (כ-12%הממסך הסופי) מכרם שומרייה
בצפון הנגב. ענבי הסירה הוכנסו למיכלי תסיסה ביחד עם ענבי הויונייה להשרייה בטמפרטורה
נמוכה. בהמשך התרחשה התסיסה האלכוהולית המשותפת של שני הזנים במשך כשמונה ימים
ובסיומה נותר היין במגע עם הקליפות למשך2 ימים נוספים לפני הסחיטה. היין הועבר
להתבגרות בחביות עץ אלון למשך 16 חודשים, שבסיומה נבנה
הממסך בין החביות השונות והיין הועבר למילוי עם מינימום תהליכי סינון .
לאחר
המילוי המשיך היין תהליך התבגרות בבקבוק למשך עוד כשנה במרתפי היקב.
יקבי כרמל - סדרת SelecteD- היינות הכי ישראליים
ביססה את מעמדה לאורך השנים כסדרת יין מובילה, המעניקה תמורה גבוהה למחירי היין הנוחים. בסדרה מגוון יינות וזנים: אדומים, לבנים, סמוקים ומוסקטו. יינות בעלי אופי צעיר, פירותי ורענן. המגוון ואופיים הנגיש של יינות סדרתSelected המותאמים לחיך הישראלי מאפשרים לכל אחד ליהנות מכוס יין במגוון הזדמנויות, שתייה אישית, ארוחה משפחתית ובכל אירוע ואירוח
ביססה את מעמדה לאורך השנים כסדרת יין מובילה, המעניקה תמורה גבוהה למחירי היין הנוחים. בסדרה מגוון יינות וזנים: אדומים, לבנים, סמוקים ומוסקטו. יינות בעלי אופי צעיר, פירותי ורענן. המגוון ואופיים הנגיש של יינות סדרתSelected המותאמים לחיך הישראלי מאפשרים לכל אחד ליהנות מכוס יין במגוון הזדמנויות, שתייה אישית, ארוחה משפחתית ובכל אירוע ואירוח
יינות הסדרה: האדומים
- קברנה סוביניון, קברנה סוביניון מרלו, מרלו, אדום חצי יבש. לבנים ורוזה - אמרלד ריזלינג קולומברד,
סוביניון בלאן, רוזה, מוסקטו.
להשיג
ברשתות השיווק ובחנויות היין המתמחות, מחיר: כ- 30 ₪.
יקבי כרמל - סדרת Private Collection - סדרת היינות עטורת
המדליות
יינות סדרת Private Collection זוכים בשנים האחרונות לשבחים רבים בזכות איכות
היינות הגבוהה והתמורה למחיר שהיא מעניקה. הסדרה הפכה לזוכה קבועה במדליות זהב בתחרויות
Best
Value. כמו כן, סדרת Private
Collection הינה הסדרה המובילה
בקטגוריית המחיר שלה.
יינות בסדרה: האדומים - קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, קברנה סוביניון-מרלו. הלבנים - שרדונה, סוביניון בלאן, אמרלד ריזלינג קולומברד, מוסקט ומוסקטו. היינות האדומים של סדרת Private Collection בעלי אופי מורכב ומחוספס ונוכחות בולטת, היינות הלבנים בעלי חומציות גבוהה ותומכת, רעננים ומתאימים לאוכל.
יינות בסדרה: האדומים - קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, קברנה סוביניון-מרלו. הלבנים - שרדונה, סוביניון בלאן, אמרלד ריזלינג קולומברד, מוסקט ומוסקטו. היינות האדומים של סדרת Private Collection בעלי אופי מורכב ומחוספס ונוכחות בולטת, היינות הלבנים בעלי חומציות גבוהה ותומכת, רעננים ומתאימים לאוכל.
יקבי בנימינה - מרלו רזרב 2017
בנימינה רזרב מרלו מאופיין בבשלות מאופקת ואיזון מצוין בין
רעננות וריכוז טעמי הפרי הבשל. תנאי ההבשלה ושילוב סוגי הקרקע הניבו ענבים עשירים
בצבע, בארומות ובטעמים, עם חומציות תומכת ומורכבות גבוהה. דילול בכמות היבול במספר
כרמים סייעה להשיג איזון מושלם.
היין בעל צבע אדום עמוק וניחוחות עזים של
פטל אדום, שזיף בשל, תבלינים מתוקים וניחוח עדין של שוקולד וקפה קלוי. ליין מבנה
מלא, המאוזן בין רעננות לבשלות עם טעמי פרי שחור ארומטי, תבלינים ומעט מינרליות
וסיומת ארוכה ומהנה.
זן הענבים: %100 מרלו .
תהליך ייצור היין: הענבים בשני
האזורים נבצרים בבציר לילי במועדי הבשלה אופטימאליים. לאחר שמפרידים את הענבים
משזרותיהם הם מועברים למכלי תסיסה בינוניים וקטנים בנפחים של 5-12 טון, לצורך
התססה ומיצוי הטעמים. היין שורה על קליפותיו בין שבועיים וחצי לשלושה שבועות עד
לסחיטה. לאחר הסחיטה היין עובר תסיסה מלולקטית והצללה קלה ועובר להתבגרות בחביות
עץ אלון צרפתי ואמריקאי, כרבע מהחביות הן חדשות. בהמשך נבנה הממסך (בלנד) בין
החלקות השונות והיין מועבר בקבוק לאחר סינון והצללה מינימליים.
יקבי כרמל משיקים לראשונה בקבוק מגנום מפואר
(ליטר וחצי) של Private
Collection מרלו 2018, המעניק יין איכותי באריזת נוחות משפחתית
לחג הפסח. היין בעל אופי מורכב בעל נוכחות
בולטת, בוגר ומחוספס, ארומטי המתאפיין בניחוח דובדבנים , סיגליות ותבלינים ומתאים
לשילוב עם מנות בשר ועוף. להשיג ברשתות השיווק ובחנויות היין המתמחות, מחיר: כ- 80
₪.
יקבי כרמל - Private collection שרדונה 2019, בבקבוק 375 מל'
יקבי כרמל מחדשים ומשיקים בקבוק אישי בגודל 375
מ"ל של יין Collection
Private
מסוג שרדונה, המצטרף לבקבוקים המוקטנים של יינות אדומים בסדרה.Private collection שרדונה 2019 הינו יין ארומאטי
המתאפיין בניחוחות תפוח עץ ירוק טרי ופרי טרופי ובחמיצות מאוזנת ומרעננת, גוף
בינוני עד מלא וסיומת מאוזנת. היין בעל
חומציות גבוהה, רענן ומתאים לשילוב עם ארוחות קלות או מנות פתיחה. להשיג ברשתות
השיווק ובחנויות היין המתמחות, מחיר: כ- 20 ₪.
יקבי
בנימינה - רזרב סמיון 2018
בנימינה רזרב סמיון הוא יין לבן יבש בעל אופי מרענן, פריך
וקיצי. באף שפע ארומות של פירות קיץ בשלים כמו מלון ואפרסק לבן וכן מעט הדרים.
בטעימה היין מהודק מאד, יבש, מינראלי ובעל נוכחות ואינטנסיביות טובה.
הרכב
זני ענבים:
90% סמיון ו- 10% סוביניון בלאן .
תהליך ייצור היין: מיד עם הגעת הענבים ליקב הם נסחטו בעדינות והתירוש הועבר
לשיקוע טבעי למשך הלילה. בהמשך הועבר התירוש לתסיסה קרה במיכל נירוסטה, בטמפרטורה של
140 . תנאים אלו משמרים את הניחוחות
העשבוניים והפירותיים האופייניים לזן זה. מהיין לאחר השיקוע הועבר לתסיסה בחביות
עץ אלון ואקציה צרפתיות ואמריקאיות. לאחר התסיסה היין נשאב מהחביות ליצירת הבלנד
הסופי והמשיך ליצוב סינון ולבקבוק.
קרדיט: יח"צ, יח"צ חו"ל, אייל
קרן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה